החברים של ג'ורג'

18 בנובמבר 2014

תודה, יורם כהן

ראש השב”כ חשף את שקריו של ראש הממשלה. זה מעשה של אומץ אזרחי לגמרי לא מקובל במקומותינו

אני הולך לעשות משהו נדיר, שבדרך כלל אני מצטער עליו תוך זמן קצר: לומר מילה טובה על פקיד בכיר. במקרה שלנו, הפקיד הוא יורם כהן, ראש השב”כ. הבוקר (ג’) הוא הופיע בכנסת, ושם עשה דבר כמעט חסר תקדים.

כהן אמר חד וחלק שיו”ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, “לא מעודד טרור, גם לא מתחת לשולחן.” הוא אמר עוד שהסיבות לעליית האלימות בירושלים הן רצח הנער מוחמד אבו ח’דיר, כמו גם הכרכור הפסיכוטי סביב הר הבית מצד חברי הכנסת ושרי הימין.

במילים בוטות, כהן הוציא את הממונה הישיר עליו, ראש הממשלה לשלשת עופות, שקרן. נתניהו חזר על ההאשמות שלו נגד אבו מאזן גם אחרי הטבח בירושלים הבוקר, והאיש שמתאמץ לעשות כל דבר יותר גרוע ממנו, שר הכלכלה נפתלי בנט, אמר דברים חריפים עוד יותר.

ממשלת נתניהו משקיעה מאמצים ניכרים בסימונו של אבו מאזן כאויב החדש, כשהיא מאשימה אותו פעם אחר פעם ב”הסתה.” מה היא בדיוק ה”הסתה” הזו, לא ממש ברור: הממשלה לא מספקת דוגמאות חד משמעיות. ההתנהלות של נתניהו ושריו כלפי אבו מאזן תמוהה, בלשון המעטה. הכוחות הפלסטיניים סייעו לכוחות הכיבוש במהלך המבצע לריסוק החמאס בגדה (שהוסווה, כחלק מהלוחמה הפסיכולוגית של ממשלת נתניהו כנגד הציבור, כ”מבצע להשבת הנערים” שהממשלה ידעה שנרצחו), והכוחות הפלסטיניים ששומרים על הגדה מפני התלקחות הם מה שעומד בינינו ובין התקוממות של ממש.

מה רוצים נתניהו ושריו? איך הפך אבו מאזן ליורש הדחלילים הקודמים, התכנית הגרעינית האיראנית, דאע”ש והמנהרות של חמאס? קשה מאד להבין. הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה היא שנתניהו יודע שהפעם המהלך הפלסטיני באו”ם רציני, שהפלסטינים ידרשו לתת מסגרת זמן לסיום הכיבוש ושהם עומדים לפנות לבית הדין הבינלאומי בהאג, ושהמשחק הישראלי בגדה עומד לקבל תפנית שאחריה לא תשאר לו כל לגיטימציה – ושלכן הוא מכין את הציבור הישראלי לכיבוש מחדש של הגדה ולהפלת הרשות הפלסטינית.

כדי לעשות את זה, צריך לבצע מניפולציה במודיעין. כאן החשיבות של הצעד של כהן: הוא עומד כחיץ בין נתניהו ובין הציבור, מפריע לנתניהו לדרדר אותנו למלחמה עם הרשות הפלסטינית באמצעות הקרקורים הבלתי פוסקים על “הסתה לטרור” מצד אבו מאזן.

כמובן, יש לכהן סיבות מקצועיות טובות לכך: הוא יודע שהפסקת שיתוף הפעולה הבטחוני עם הרשות הפלסטינית יכולה לפתוח את שערי הגיהנום. הוא ודאי זוכר את אחד מרגעי השפל של ארגונו, כאשר הראש אבי דיכטר נאלץ להודות ש”מערכת הבטחון לא סיפקה לעם ישראל את חליפת המגן הראויה לו.” והוא לא רוצה לראות רגע כזה רשום גם על שמו. גם לראשי השב”כ יש מורשת, וכהן, שנמצא במחצית השניה של הכהונה שלו, ורואה איך קודמיו הופכים לכוכבי סרטים, ודאי חושב עליה.

ולמרות הכל, אומץ ×›×–×” – אומץ אזרחי, היכולת לעמוד מול הממונים עליך, לומר לציבור את האמת כשהם מנסים להסתיר אותה – נדיר כל כך במקומותינו, שיש לברך עליו בכל פעם שהוא מפציע. כהן רשאי לחזור עכשיו לשגרת הפעילות שלו כשוטר חשאי, שהיא לדכא את האוכלוסיה הפלסטינית אבל לא עד לרמה שהיא תתפוצץ, ואני לשלי.

ולציבור הישראלי אין עוד תירוץ לא לדעת שמה שנתניהו אומר על אבו מאזן הוא שקר ומניפולציה במודיעין: ראש השב”כ עצמו אמר זאת. בדרכו שלו, כהן מנסה למנוע את שפיכות הדמים הגדולה; נתניהו מדרבן אליה. כשהפיצוץ יבוא, וכנראה שהוא יבוא כי ראש השב”כ לא באמת יכול למנוע מראש ממשלה לצאת למלחמה שזה רוצה בה, אסור יהיה להניח לנתניהו להתחמק מאחריותו.

הערה מנהלתית: בימים האחרונים התקבלה תרומה בקרן הבעת הרצון הטוב והתודה. אני רוצה להודות בזאת לתורם.

הערה מנהלתית ב’: עקב עומס עבודה חריג מהמקובל, סביר להניח שמספר הפוסטים השבוע יהיה קטן מהרגיל (למעשה, יתכן שזה יהיה הפוסט היחיד.) עמכם הסליחה.

(יוסי גורביץ)

33 Comments

  1. מ-67 ועד 93 צה"ל פעל לבדו נגד הטרור בשטחים,לא זכור לי שנפתחו אז שערי הגיהנום.

    התגובה שלך by דרור — 18 בנובמבר 2014 @ 20:31

  2. מה באמת? כי אתה היית שותף בכל הדיונים במשרד הביטחון ויודע מה השב"כ עשה ולא עשה מ67?

    התגובה שלך by עדו — 18 בנובמבר 2014 @ 22:38

  3. אני חושב שהכוונה שעד 1993 (או בעצם 1994, לא?) צה"ל עצר את הפיגועים ללא שיתוף פעולה של הפלסטינים עצמם.

    התגובה שלך by אזרח הארץ — 18 בנובמבר 2014 @ 23:47

  4. מאז 93 יכולות הלוחמה של הפלסטינים השתדרגו בכמה רמות.

    התגובה שלך by יוסי — 19 בנובמבר 2014 @ 13:39

  5. כן?

    התגובה שלך by משתמש אנונימי (לא מזוהה) — 19 בנובמבר 2014 @ 18:33

  6. ומה עוד קרה ב-93? 🙂

    התגובה שלך by דרור — 19 בנובמבר 2014 @ 19:57

  7. למיטב זכרוני האינתיפאדה הראשונה החלה רק ב1988, וחמאס קם בכלל בדצמבר 1987. מה הייתה רמת הטרור בשטחים אז?

    התגובה שלך by יואב (אחר) — 19 בנובמבר 2014 @ 15:46

  8. היו תאי של פת"ח אבל צהל דאג להדביר אותם

    התגובה שלך by דרור — 19 בנובמבר 2014 @ 19:56

  9. לפי העיתונות, אבו מאזן הודיע על "יום זעם" בעקבות מות נהג האוטובוס.

    אני מניח שהשאלה במה מתבטא אותו זעם.

    התגובה שלך by אסףר — 18 בנובמבר 2014 @ 20:41

  10. לקרוא למה שנתניהו עושה "מניפולציה במודיעין" זה כבד מדי. "מרדף מנדטים אחרי נפתלי אבו-עלי" קרוב יותר למציאות, על אף הנימה האוריינטליסטית.
    נתניהו ניזון מפחד, במשך כל הקריירה הפוליטית שלו. אז במקום לפתור בעיות, הוא עסוק בלהסביר לציבור עד כמה הכל מסביב מסוכן וכולם קמים עלינו לכלותנו, ורק הוא לבדו מצילנו מידם.
    אז עם איראן אין מה לעשות, מנהרות החמאס לא ממש מאיימות (לפחות לא כרגע), ודאע"ש רחוקה. מה יעשה הביבי? מזל שיש עבאס למלא את תפקיד הצורר התורן, ואם על הדרך אפשר להרחיק את "הטרור המדיני" — נו, ×–×” שבו לא נהרג אף אחד, ופעם נהגו לקרוא לו תהליך השלום — מה רע? בשביל ×–×” לא ממש צריך מודיעין.

    התגובה שלך by מני זהבי — 18 בנובמבר 2014 @ 22:19

  11. תגובה הממוצעת היום באתרים הישראלים והפייסבוק היא "זו הדעה שלו, אבל אני יודע שאבו מאזן מסית".
    איך הם יודעים? איש מהם לא מבין כמובן שה"ידע" שלהם הוא תוצר של שנים של אינדוקטרינציה אגרסיבית מטעם המדינה.

    התגובה שלך by אין לי שם — 18 בנובמבר 2014 @ 23:19

  12. לא מסכים. לדעתי לא מגיעה כאן תודה ליורם כהן ×›×™ אין כאן פערים. נתניהו לשם שינוי צדק בדברים שאמר במסיבת העיתונאים. כהן דייק כשאמר שעבאס איננו יוזם טרור באופן אקטיבי אבל נתניהו צדק ביחס להסתה. ולשאלתך – יש הרבה דוגמאות, כולל אישיות של עבאס: המכתב למשפחת המתנקש בגליק, הגדרת התאבדות ×”× ×”×’ כ״פשע״ והגדרת המנוח כ״שהיד״ הן שתי דוגמאות ישירות ואישיות שלו מהזמן האחרון ושטף השנאה הבלתי פוסק באמצעי תקשורת הנתונים לגמרי לשליטתו – ×–×” בקטע ×”×¢×§×™×£.

    התגובה שלך by צור שפי — 19 בנובמבר 2014 @ 0:39

  13. איך אתה יודע שהנהג התאבד? המשטרה אמרה?

    התגובה שלך by חנן — 19 בנובמבר 2014 @ 1:22

  14. ואיך אתה יודע שאבו-מאזן לא מסית? יורם כהן אמר?

    התגובה שלך by חרטא ברטא — 19 בנובמבר 2014 @ 1:35

  15. קשקשן.ראשית אני לא טענתי דבר. שנית, יורם כהן יצא נגד הבוס הישיר שלו ואני לא רואה כאן שום אינטרס פרט מלומר את האמת.

    שלישית, תרבות השקר במשטרה מוכחת וידועה ופושה בכל הדרגים. באופן ספציפי המשטרה הפיצה שקרים כדי לשכנע שעבירות לאומניות יהודיות לא היו כאלה.
    אין סיבה להאמין למשטרת ישראל, אלא אם הוכח אחרת.

    התגובה שלך by חנן — 19 בנובמבר 2014 @ 3:03

  16. "שלישית, תרבות השקר במשטרה מוכחת וידועה ופושה בכל הדרגים"

    לפי הבלוג הזה, תחליף "משטרה" ב"שב"כ" והמשפט עדיין יהיה נכון.

    יורם כהן חובש כיפה סרוגה, רחמנא ליצלן. לפי הבלוג הזה, עובדה זו כבר פוסלת אותו לעדות, הרי שונא אדם הוא במהותו.

    לגבי אינטרס אישי של כהן, מי ישורנו. אולי כעס על נתניהו על שנזף בו על כל הבלגן עם צה"ל. אולי בנט הבטיח לו משהוא אם הבחירות יוקדמו (כיפה סרוגה, כבר אמרנו? אי אפשר לסמוך עליהם). דווקא בקונספירציות מהסוג הזה הבלוג הזה מצטיין.

    התגובה שלך by חרטא ברטא — 19 בנובמבר 2014 @ 3:24

  17. אולי בנט הבטיח לו משהוא אם הבחירות יוקדמו

    אפשר את זה ביותר קשקשני-עד-מביך?

    התגובה שלך by חנן — 19 בנובמבר 2014 @ 3:32

  18. Sarcasm – Study it, Understand it, Use it.

    התגובה שלך by חרטא ברטא — 19 בנובמבר 2014 @ 4:55

  19. Sarcasm – Study it, Understand it, Use it.
    Or don't.

    התגובה שלך by חנן — 19 בנובמבר 2014 @ 13:27

  20. 🙂

    התגובה שלך by אסףר — 19 בנובמבר 2014 @ 17:30

  21. "שטף השנאה הבלתי פוסק באמצעי תקשורת הנתונים לגמרי לשליטתו ".
    אתה מתכוון לנתניהו ול"ישראל היום"?

    התגובה שלך by נתן — 19 בנובמבר 2014 @ 9:24

  22. אני לתומי חשבתי שלבלוג יש שתי עמדות נחרצות, עקביות, לא משתמעות לשתי פנים , חקוקות בסלע ואינווריאנטיות תחת הסחה בזמן:

    1. אם עובד ציבור רוצה לבקר את הדרג המדיני הנבחר, יואיל להתפטר ואז הוא חפשי להגג ולהגג כרצונו – ×›×›×” הרי עובדת דמוקרטיה למהדרין.

    2. השב"כ תמיד משקר. גם כשהוא אומר אמת הוא משקר, וחוץ מזה השב"כ כל כך לא-יוצלח שאין לו מושג מה הולך אצל הפלסטינים אלא אם כן המידע הוצא בעינויים ואז בכל מקרה אין לו ערך.

    התגובה שלך by חרטא ברטא — 19 בנובמבר 2014 @ 1:43

  23. האמת כואבת, מה?

    התגובה שלך by חנן — 19 בנובמבר 2014 @ 3:05

  24. האמת כואבת. גם עקביות יכולה לכאוב.

    התגובה שלך by חרטא ברטא — 19 בנובמבר 2014 @ 3:25

  25. ממש לא. עובד ציבור חייב להביע את דעתו המקצועית. הוא לא מבקר בזה את הדרג המדיני אלא עושה את חובתו. זה שהדרג המדיני ממציא דברים שלא קיימים לא מחייב את עובד הציבור לשתף עם זה פעולה.
    אם יורם כהן היה אומר 'נתניהו משקר' היית צודק.

    התגובה שלך by עדו — 19 בנובמבר 2014 @ 23:47

  26. בדיוק

    התגובה שלך by אסףר — 20 בנובמבר 2014 @ 14:14

  27. אמרנו לכם זה לא שקר רגיל זו HAZBARA
    מלשון ZUBUR ו ZABABIR

    התגובה שלך by שפתי כהן-יגאל כהן — 19 בנובמבר 2014 @ 3:47

  28. אני סקרן לשמוע את עמדתך בנוגע לארגון palwatch, המנהל (לפי טענתם) מעקב אחר התקשורת הפלסטינית. באתר שלהם מוצגים הרבה דברים שהם הסתה ואף הסתה חמורה לעתים, ישירות מפי הרש"פ (גם אם לא מאבו מאזן) – דברים שאם היו נאמרים ×¢"×™ שר ישראלי היו גורמים לסערה ענקית.
    אשמח לתגובה אמיתית ולא מתלהמת, אני באמת מכבד ומעריך את דעותיך וידיעותיך.

    התגובה שלך by קורא קבוע — 19 בנובמבר 2014 @ 14:46

  29. אם ביבי מאשים את אבו-מאזן (ולא את "הרשות"), ואם כהן מדבר על אבו-מאזן (ולא על הרשות), אז למה נדרשת שאלה נפרדת לגבי הרשות?

    לא שזה מוחל על מה שקורה שם (כנראה).

    התגובה שלך by אסףר — 19 בנובמבר 2014 @ 15:11

  30. מעניין שכשהשב"כ אומר דברים שלא מוצאים חן בעיניך אז הוא "חוליה של השלטון" אבל כשהוא אומר דברים שכן אז אתה פתאום מעריך את היושרה שלו. אז מה אתמול יורם כהן היה שקרן עלוב ובין לילה הוא הפך לאדם ישר?

    חוץ מזה שבשביל לראות את ההסתה ברשות לא צריך את ראש השב"כ.מספיק בן אדם שיודע ערבית שידע לתרגם את מה שמופיע בטלוויזיה הפלסטינית ובספרי הלימוד.

    התגובה שלך by דרור — 19 בנובמבר 2014 @ 20:00

  31. אתה מביך את עצמך עם חוסר יכולת הבנת הנקרא שלך. בבקשה תחזור לרוטר או למצער לכיתה ג'.

    התגובה שלך by משתמש אנונימי (לא מזוהה) — 19 בנובמבר 2014 @ 21:23

  32. כשעובד ציבור, כל עובד ציבור, אומר דברים שהממונים עליו אוהבים אין בכך רבותא. צודק או טועה הוא נוח לממונים עליו.
    כפי שציינו כאן, אסור לו לצאת נגד הדרג הנבחר, הוא חייב להתפטר קודם. אבל אם הוא אומר דברים שלא נוחים לדרג הנבחר צריך להעריך את זה ובלבד שזו באמת דעתו המקצועית ואין לו אינטרס כלשהו מאחוריה (גם אז הוא עלול לטעות כמובן).

    התגובה שלך by עדו — 19 בנובמבר 2014 @ 23:50

  33. ג'ורג' ידידי,
    אינני יודע אם אתה יודע את הסבה לנחישות של יורם כהן. ביבי האופורטיוניסט עשה לו "כיפה אדומה"
    שבוע לפני כן בעובדה כאשר ניסה להלביש על השב"כ התראה על צוק איתן. כל זאת עשה ביבי מטעמים פוליטים. יורם כהן התפוצץ מכך כשם שכל אזרחי ישראל התפוצצו מביבי.ולכן יורם כהן החליט לשים לו גבול וטוב שכך. ראש השב"כ צריך עצמאות מחשבתית אחרת אינו מבצע תפקידו נאמנה. נתניהו בשביל להרוויח קצת קולות אין לו בעיה "לתפור תיק" לאבו מאזן ולחרחר מלחמה כדי להשיג עוד קצת קולות של אוהדי ביתר ירושלים ושל נוער הגבעות. זהו ראש ממשלתנו.

    התגובה שלך by דודי — 23 בנובמבר 2014 @ 21:58

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress