ספות- המדריך

נכתבע"י ב יום חמישי, 7 ינואר, 2010 ב

ספות או לא להיות

הן באות בכל מני צבעים גדלים וצורות, לרב הן נחשבות לריהוט שנוהגים לשבת עליו בסלון. לידם שולחן קפה (הרבה פעמים מאיקאה) אבל הכותרת אומרת ספות ולכן אזניח את תאור שולחנות הקפה (צעד שיגרום לסמנכ"לי השיווק של איקאה לנזוף בי קשות לאחר שיקראו, כמדי יום, את הבלוג). ישנם תקופות שספות של אנשים אחרים הופכות להיות הדירה הניידת שלי. אתה עולה על ספה בבאר שבע, שורף איזה שעה וחצי ברכבת במצב ישיבה רק כדי לרדת בתל-אביב על איזו ספה מחוממת במצב טוב. נרדמת על ספה במדריד ואחרי כמה כוסות בירה וכמה טאפסים אתה מתעורר על ספה בליון. כל העניין הזה משנה  לך את תפיסת המרחב. בכניסה לדירה חדשה העין סוקרת את הספות ורק אחר כך עוברת לארון הספרים [חטא קטן שאני מנסה להפטר ממנו (הספרים כמובן לא הספות)].

מדריך הספות לגולש הספות המתחיל

ספות לשני אנשים– בחיאת אתם יודעים שזה לא נחשב ספה. אפשר לישון עליהן ולפעמים כשמתקפלים בתנוחת אקורדיון אורגמי אפשר אפילו לישון טוב. אבל תכל'ס זאת לא ספה, זאת כורסא עם הרחבה, זה כמו לסגור את המרפסת ולהגיד שעכשיו זאת דירת חדר וחצי. בקיצור רצוי לבוא לכורסאות מורחבות במצב עייפות שיא.

ספות דמויות עור (ספות עור לא אזכיר בתקווה שלא תתקלו בהן בבתים של מכריכם בדרכים)- מקבלות פסילה על הסף, אלא אם כן חורף בחוץ, או שאתם ממש שיכורים וארבע לפנות בוקר ובשמונה יש אוטובוס שאתם צריכים לתפוס. לא משנה מה העונה תמיד מזיעים עליהן, והן בדרך כלל צרות מדי, ולא נעים בראש, בקיצור הספה הזאת לא תקח אתכם רחוק.  כאמור רצוי להגיע במצב עיפות שיא או במצב שכרות, בעדיפות לשניהם.

ספות לשלושה אנשים– זהו עברתם ליגה. בספות לשלושה אנשים (כמובן לא דמויות עור ידה ידה ידה) כבר אפשר לדבר על איכות חיים. הספה הזאת שאתם יושבים עליה כרגע יכולה כבר לקחת אתכם מסביב לעולם. אז יכול להיות שלפעמים יהיה יותר נוח ויהיו כריות כאלו גדולות ופלאפיות (אבל לא רכות מדי), ויכול להיות  שבפעמים אחרות איך שלא תסתובב תמיד תסיים בחור בין שתי הכריות, אבל עכשיו זאת כבר באמת התקטננות שאפילו מדריך העצות הקטנוני הזה לא מרשה לעצמו.

ספות שהן בעצם מיטת פוטון– על פניו נראה הצעה מדהימה. למעשה זאת מלכודת. כאמור אלו מיטות בתחפושת. ומכאן ההבדלים הבולטים: הנוחות מעולה, יותר מיטה מספה, מצד שני האטיות נוראית. הספה המחופשת הזאת בקושי זזה. היא יכולה לפעמים לעכב אתכם אפילו לשלושה ימים (ושמעתי על מקרה אחד של שבוע שלם). בקיצור המיטה מביאה איתה את האיטיות. לפעמים האטיות הזאת היא בדיוק מה שאתם צריכים, אבל לפעמים אתם תמצאו את עצמכם הולכים לישון ושואלים את עצמכם, רגע לא הייתי אמור להתעורר על הספה הזאת במקום אחר?

 

גולשי ספות נוספים תוכלו לפגוש באתר הרשמי לגלישת ספות

4 תגובות ל “ספות- המדריך”

  1. מעניין בעז. לא הייתי חושבת שאתה מתעניין בספות. חשבתי שיש עוד אנשים כמוני שמעולם לא קנו ספה. אני עד היום משתמשת בזו של סבתי שנולדה לפני 110 שנים- כך שאפשר לתאר בת כמה הספה. ובכלל גם אין לי סלון. אני לא מבינה בשביל מה צריך סלון. ספה, אני מבינה – כדי להשתרע. לנוח. לקרוא. לארח. אבל סלון? ובכלל פעם היה נהוג לרכוש 3-2-1. סט ספות ל – 3 איש לשניים וכורסא לאיש/ה אחד/ת. אף פעם לא הבנתי את העיניין הבורגני הזה… תודה.

  2. תמיד כיף כשאת חוזרת 😀
    וגם את שם שקוראת (כי אני רואה בסטטיסטיקה שאתן שתי קוראות) תכתבי תגובה מ'כפת לך?
    האמת שמעולם לא קניתי ספה, אבל אני די מחבב את הרעיון של סלון הייתי מעדיף אפילו לפרק את הסלון לכמה מיני סלונים בבית באווירות שונות אבל כמובן שבשביל זה צריך שיהיה בית או קורת גג וזה עוד לא המקרה…יש את בית הקפה יאפא שבו הרבה ספות של סבתות וזה אחד הדברים הכיפים במיוחד במזג אוויר נעים כמו היום.

  3. קרן

    קראתי את הכתוב למעלה תוך כדי שאני יושבת על כסא כלכך לא נוח מול המחשב….וחושבת על איזה כיף זה לקרא בעיתון מנייר (סליחה לאמא אדמה) ולשקוע בספה

    האבולוציה של הרהיטים בעקבות הטכנלוגיה זה כבר פתח לדיון ארוך אחר.

  4. שלא נדבר על האבולוציה של הגוף בעקבות הטכנולוגיה. בסוף ישארו מאיתנו רק אצבעות דקיקות וקטנות, כאלו שיתאימו לצייץ מהמקלדת.


השאר תגובה